image1

Nedo Laanen

NedoNa mijn studie 'bedrijfswiskunde & informatica' aan de Hogeschool Holland (later INHolland) te Diemen Zuid ben ik gaan werken voor een detacheerbureau. Daar heb ik diverse opdrachten vervuld. Ik ben begonnen als helpdeskmedewerker en ik heb mijzelf in korte tijd weten op te werken tot senior systeembeheerder. In deze periode heb ik mij met name bezig gehouden met Novell netwerken en produkten, zoals eDirectory, GroupWise, ZENworks, iPrint en iFolder. Uiteindelijk ben ik daarom ook Novell gecertificeerd (CNA en CNE).

Ik was al langer erg geïnteresseerd in Linux en Open Source technologie en toen ik in 2008 bij LinuxStaffing de kans kreeg om mijzelf daar op te richten en te specialiseren heb ik die kans direct aangepakt. In het begin heb ik mijzelf heel breed bezig gehouden met allerlei aspecten van Linux en Open Source. Ik heb veel werk verricht met onder andere Debian, Redhat, CentOS, LVM, MySQL, Nagios, Zabbix, Xen, Apache, DNS/DHCP, heartbeat, DRBD, Zarafa en Samba/NFS. In deze periode heeft LinuxStaffing mij geregeld bij diverse klanten ingezet op detacheerbasis.

Later heb ik de overstap gemaakt naar moederbedrijf Stone-IT en ben ik mijzelf meer gaan richten op Open Source applicaties, zoals SugarCRM, Alfresco, Wordpress, Drupal en Typo3.

Begin 2011 ben ik full-time gestart met Laanen-ICT. Met deze eenmanszaak richt ik mij op Linux en Open Source (enterprise grade) applicaties. Ik werk met name op freelance basis als Linux Engineer en ik heb o.a. gewerkt bij Morpho in Haarlem, KPN in Amersfoort, Tele2 in Diemen en Vodafone Thuis in Bodegraven. Vodafone Thuis werd later overgenomen door T-Mobile.

Als persoon ben ik open, communicatief en vriendelijk. Ik houd van flink wat humor op zijn tijd. In mijn vrije tijd geniet ik van motorrijden en verre reizen. Ik spendeer graag tijd met vrienden en houd van tatoeage-kunst en Manga/Anime.

Linux en Open Source

Veel mensen realiseren zich het misschien niet, maar een zeer groot aantal bedrijven maakt gebruik van Linux en Open Source technologie. Het overgrote deel van alle websites op het internet tux-kleindraait op Linux servers en Cloud Computing vindt haar oorsprong in Linux en open Source technologie.

Klik hier voor meer informatie over de Open Source oplossingen die ik kan bieden.

Open Source Applicaties

De populariteit van Open Source applicaties is de afgelopen decennia alleen maar toegenomen. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van dergelijke software. Zo zijn er bijvoorbeeld OpenSourceprima Open Source pakketten voor CRM, ERP, Ticketing, CMDB, Document Management en Collaboration Tools.

Bent u benieuwd welke oplossing er allemaal voor uw bedrijf zijn? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Monitoring

Goede monitoring is essentieel voor de continuïteit van uw bedrijf. U wilt het liefst altijd op de hoogte zijn van (aankomende) storingen, zodat deze snel opgelost kunnen worden. Dit kan met monitoringdiversen Open Source oplossingen, zoals Zabbix, Nagios, Cacti, Big Brother en Icinga.

Ik heb zeer veel ervaring met het inrichten en implementeren van Nagios en Cacti in enterprise omgevingen.