slideshow 1

Nedo Laanen

Na mijn studie 'bedrijfswiskunde & informatica' aan de Hogeschool Holland (later INHolland) te Diemen Zuid ben ik gaan werken voor een detacheerbureau. Daar heb ik diverse opdrachten vervuld. Ik ben begonnen als helpdeskmedewerker en ik heb mijzelf in korte tijd weten op te werken tot senior systeembeheerder. In deze periode heb ik mij met name bezig gehouden met Novell netwerken en produkten, zoals eDirectory, GroupWise, ZENworks, iPrint en iFolder. Uiteindelijk ben ik daarom ook Novell gecertificeerd (CNA en CNE).

Ik was al langer erg geinteresseerd in Linux en Open Source technologie en toen ik in 2008 bij LinuxStaffing de kans kreeg om mijzelf daar op te richten en te specialiseren heb ik die kans direct aangepakt. In het begin heb ik mijzelf heel breed bezig gehouden met allerlei aspecten van Linux en Open Source. Ik heb veel werk verricht met onder andere Debian, Redhat, CentOS, LVM, MySQL, Nagios, Zabbix, Xen, Apache, DNS/DHCP, heartbeat, DRBD, Zarafa en Samba/NFS. In deze periode heeft LinuxStaffing mij geregeld bij diverse klanten ingezet op detacheerbasis.

Later heb ik de overstap gemaakt naar moederbedrijf Stone-IT en ben ik mijzelf meer gaan specialiseren op het gebied van Open Source applicaties, zoals SugarCRM, Alfresco, Wordpress, Drupal en Typo3.

Begin 2011 ben ik full-time gestart met Laanen-ICT. Met deze eenmanszaak richt ik mij op Linux en Open Source (enterprise grade) applicaties. Ik werk met name op freelance basis als Linux Engineer en ik heb o.a. gewerkt bij Morpho in Haarlem, KPN in Amersfoort en Tele2 in Diemen.

Linux en Open Source

Ik heb ruime ervaring met het bouwen van Open Source oplossingen op basis van Linux servers en desktops, zoals Ubuntu, Debian, Redhat, CentOS en SuSe.

Klik hier voor meer informatie over de Open Source oplossingen die ik kan bieden.

Open Source Applicaties

Ik bied ondersteunende diensten aan met betrekking tot Open Source applicaties voor uw onderneming. Voor de installatie, configuratie en het (periodieke) beheer van diverse applicaties kunt u vrijblijvend contact met mij op nemen.

Klik hier voor meer informatie over de Open Source applicatie diensten.

Monitoring

Ik heb ruime ervaring met het implementeren en configureren van Nagios Core. Nagios is een Open Source monitoring systeem dat zowel sterk als flexibel is. Deze ervaring heb ik opgedaan bij diverse Enterprise klanten.