slideshow 1

Linux & Open Source

Linux is een besturingssysteem dat in toenemende mate aan populariteit wint. Dit besturingssysteem is in diverse smaken beschikbaar voor zowel bedrijfskritische servers als voor functionele desktops.

Met Linux kunt u uw kosten op ICT verlagen door flink te besparen op uw licentiekosten. Tevens maakt Open Source technologie gebruik van internationale 'Open' standaarden waardoor u niet langer meer afhankelijk bent van specifieke leveranciers. Dus geen 'vendor lock-in' meer.

Een Linux server/desktop leent zich uitermate goed voor alle soorten ondernemingen. Van eenmanszaken tot grote instellingen. Het zou u mogelijk kunnen verbazen als u hoorde hoeveel grote en bekende bedrijven al geruime tijd gebruik maken van Linux en Open Source technologie voor bedrijfskritische onderdelen.

Linux servers worden onder andere veelvuldig gebruikt als (NFS) fileserver, DNS/DHCP server, backup server, streamers, applicatie server en Database server. Linux servers bewijzen vaak hun kracht in cluster en loadbalancing opstellingen. Werknemers achter hun Windows desktop merken hier helemaal niets van.

Hoewel dit niet vaak voorkomt wordt een Linux desktop ook in een aantal gevallen nuttig ingezet.

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met mij om de mogelijkheden van Linux en Open Source voor uw onderneming te bespreken.

Linux en Open Source

Ik heb ruime ervaring met het bouwen van Open Source oplossingen op basis van Linux servers en desktops, zoals Ubuntu, Debian, Redhat, CentOS en SuSe.

Klik hier voor meer informatie over de Open Source oplossingen die ik kan bieden.

Open Source Applicaties

Ik bied ondersteunende diensten aan met betrekking tot Open Source applicaties voor uw onderneming. Voor de installatie, configuratie en het (periodieke) beheer van diverse applicaties kunt u vrijblijvend contact met mij op nemen.

Klik hier voor meer informatie over de Open Source applicatie diensten.

Monitoring

Ik heb ruime ervaring met het implementeren en configureren van Nagios Core. Nagios is een Open Source monitoring systeem dat zowel sterk als flexibel is. Deze ervaring heb ik opgedaan bij diverse Enterprise klanten.